Westerstraat 43 4791 HT Klundert 0168388190 info@apotheekeendracht.nl

Achter de schermen bij uw apotheek

21 februari 2018 beheer 0 Comment

Achter de schermen bij uw apotheek

Achter de schermen bij het recept

U levert uw recept in, en dan?

Uw recept wordt aangenomen en gecontroleerd
U komt met uw recept bij uw apotheek. Of uw huisarts heeft het recept al naar uw apotheek gestuurd. De apothekersassistent aan de balie neemt uw recept aan. Indien nodig stelt hij/zij nog een paar vragen aan u. Dan wordt uw recept bij uw patiëntendossier, in de computer, toegevoegd. Met behulp van een computerprogramma wordt gecontroleerd of u de medicijnen veilig kunt gebruiken. Dit heet ‘medicatiebewaking’.

Zijn de medicijnen veilig voor u? Heeft de behandeling voldoende effect?
Soms is er overleg nodig met de apotheker. Als het nodig is, neemt uw apotheek contact op met uw huisarts of specialist. Als er iets moet worden aangepast, wordt dit meteen in uw patiëntendossier in de computer vastgelegd.

Uw medicijnen worden gepakt of gemaakt
Als alles klopt en in orde is gemaakt, wordt het etiket gedrukt. De apothekersassistent gaat de medicijnen pakken. Het kan zijn dat een medicijn speciaal voor u in de apotheek wordt gemaakt of aangepast. Omdat dit veel tijd in beslag neemt, kunt u het beste op een later tijdstip uw medicijnen komen ophalen. Voordat de apothekersassistent het medicijn aan u geeft, vindt er nog een tweede controle plaats. Door middel van de barcode op het doosje, of door een tweede apothekersassistent. Deze controleert nogmaals het recept, het etiket en het medicijn. Voor extra veiligheid.

Uw medicijnen worden meegegeven met advies
Bij de uitgifte van uw medicijn, geeft de apothekersassistent u gebruiksadvies en instructies. Dit is belangrijk, want een medicijn kan alleen goed werken als u het goed gebruikt: op het juiste tijdstip, op de juiste manier, in de juiste hoeveelheid.

Als u geen vragen meer heeft, kunt u met een gerust hart naar huis. De apothekersassistent ruimt het recept op. Elke dag worden alle recepten nog een keer gecontroleerd door de apotheker.

Heeft u toch nog vragen? Stel ze gerust aan een van de medewerkers in uw apotheek. Dat kan aan de balie, per e-mail of telefonisch. U kunt ook een afspraak maken met de apotheker voor een persoonlijk gesprek over uw medicijnen.